• i Wie helpt mij bij mijn sociale contacten?

  Als u hulp nodig heeft bij uw sociale contacten klik dan hier.

 • i Activiteiten dichtbij

  Er zijn diverse mogelijkheden voor activiteiten in de buurt, in uw gemeente of in de regio.

 • i Vervoer

  Als u vervoer nodig heeft, klik dan hier voor een adres.

 • i Lotgenotencontact

  Als u het fijn vindt om lotgenoten te ontmoeten, klik dan hier.

 • i Alzheimer Assistent

  In de Alzheimer Assistent staat informatie in tekst én in video over meer dan 60 onderwerpen. Deze adviezen worden gegeven door experts en mantelzorgers. Deze assistent is zowel via internet als via een app te gebruiken.
  Meer informatie is te vinden op www.alzheimerassistent.nl.

 • i Belevingsbord

  Een belevingsbord is een zelfgemaakt bord met verhalen, gedichten, foto's of attributen. Je gebruikt het om contact te maken met iemand die dementeert. Iets op zo'n bord kan ervoor zorgen dat het brein prikkels krijgt. Dat kan een bolletje wol of een bruidspaarbeeldje van een taart zijn. Voor een oud-agent zou je handboeien op het bord kunnen vastmaken. Het werkt goed om er vragen bij te stellen. Maar ook hobby's, thema's (bijv. seizoenen, dieren, muziek, landschappen) en foto's van familieleden (zoals een bruiloft, geboorte) helpen.

  Het bord moet niet te groot of te zwaar zijn. Neem als basis een prikbord of een canvasdoek van 50x75 cm. Je kunt een belevingsbord ook samen maken. Dan creëer je een mooie herinnering. Al brengt zo'n bord maar tien minuten pret, dan heb je toch contact gehad. Het gaat erom een mooi moment te beleven.

  Hieronder een paar voorbeelden van hoe een belevingsbord er uit zou kunnen zien.